Groep 7

Deze groep houdt van gezelligheid. Er kan daarnaast ook heel hard en stil gewerkt worden. Wereldoriëntatie en gym vinden we het leukst. Ontleden en rekenen wordt wel steeds een beetje moeilijker, maar gelukkig leggen de juffen het duidelijk uit.

Onze belevingen

  • Debatteren

    Hoe begint het…

    Als wij met de klas gaan debatteren krijgen we als allereerste stelling van die dag. Dan ga je in je schriftje vijf reden waarom je voor of tegen zou kunnen zijn. Als iedereen dat heeft gedaan wordt de klas in tweeën gedeeld, de ene helft is voor en de andere tegen. Alle tafels worden aan de kant geschoven en van de stoelen worden twee rijen tegenover elkaar gemaakt. Dan gaan we beginnen, als je wat wilt zeggen loopt je naar de achterkant in de klas en zeg je wat je zeggen wilt. Je kan tegen elkaar in gaan dan zeg bijvoorbeeld: ‘Ik ben het niet eens met Henkie, want…..’

    Hoe is het….

    Ik vind het zelf heel leuk, omdat je echt heel fanatiek moet meedoen als je het debat wilt winnen. Ook moet je goeie redenen hebben waar je echt achterstaat! Maar dat is af en toe heel lastig, want als je bij de groep die tegen is hoort, maar eigenlijk helemaal niet tegen bent. Dan moet je je gaan bedenken waarom een ander tegen zou zijn. Ik vind ook dat we er veel van leren, want het is handig voor later vind ik. Bijvoorbeeld als je bij een bedrijf werkt die witte kaarsen maakt, maar jij hebt het idee om ook gekleurde kaarsen te maken. Dan lier je met debatteren hoe je de ander kan overhalen en je leert om goeie argumenten te gebruiken.