Groepen 3/4

We leren elke dag iets nieuws op het gebied van lezen, rekenen en taal. Iedere paar weken starten we met een nieuw project. De thema’s bedenken we samen met de juf. Wat is deze groep al goed in informatie zoeken!

Onze belevingen

  • Project "het weer"

    We hadden een project over het weer. Elke dag hebben we 3 keer de temperatuur gemeten. Van die gegevens hebben we een staafgrafiek gemaakt. Zo konden we heel snel zien wanneer het het warmst of het koudst was. We hebben ook op de computer filmpjes gekeken over wind, neerslag enz. Ook hebben we vragen bedacht en antwoorden gevonden. We hebben ook een regenmeter gemaakt, maar het heeft in die weken niet geregend. Ze zijn dus leeg gebleven.

    Als afsluiting had ieder groepje een weerbericht gepresenteerd.

  • Paaseieren maken

    In de week voor pasen hadden we geen project. We hebben toen met papier-maché paaseieren gemaakt. Eerst moesten we een ballon opblazen en die beplakken met krantenpapier. Sommige kinderen hadden een grote en een kleine ballon beplakt. Toen het droog was werd de grote ballon doorgesneden. Van die kleine ballon werd een kuikentje gemaakt. Het kuiken kwam uit het ei. Daarna hebben we het geverfd.