Groepen 1/2

Van harte welkom op de pagina van groep 1-2. In onze groep zitten 23 kinderen die gezellig met elkaar spelen en veel leuke dingen leren. We zijn dol op buiten spelen en verzinnen iedere dag weer een nieuw spel.

Onze belevingen

 • Carnaval

  Er staat een paard in de gang …
  Dat vinden we toch het leukste van Carnaval, achter elkaar aan in de polonaise en hard meezingen! We begonnen ermee in de klas en gingen door met alle kinderen in de aula. Groep 8 had een heleboel leuke spelletjes bedacht, we kregen limonade met een lekkere koek en gingen moe maar tevreden om 12 uur naar huis. Het was een leuke feestelijke Carnavalsochtend!

 • Dokter in de groep

  De mama van Mathijs is doktersassistente. Ze kwam wat vertellen over haar werk en nam ook de echte dokter mee. Wel spannend want deze dokter had geen witte jas maar een soldatenpak aan. Uit haar hele grote rugzak kwamen wel hele interessante instrumenten. Ook had de dokter heel veel rollen verband mee. Ze liet zien hoe je een arm netjes kan verbinden en hoe je een mitella aanlegt. We kregen heel veel rolletjes verband, spuitjes en mitella’s om er zelf mee te oefenen in onze dokterspraktijk.
  Bedankt dokter en assistent, het was een heel leerzaam bezoek!

 • Thema ziek en gezond

  De dokter
  Buikpijn, keelpijn of oorpijn? De doktertjes in de klas weten daar wel raad op. Na een zorgvuldig onderzoek wordt er een receptje uitgeschreven voor de apotheek. Fijn dat alle kinderen, knuffels en juf weer zo snel beter zijn.

 • ziek en gezond

  Verkouden?
  We aten een heleboel vitamientjes, gingen op tijd naar bed en toch was bijna iedereen in de klas verkouden. Bij ons zelfportret plakten we dus een zakdoek … HATSJOE!!!

 • kerst 2017

  Wat is er hard gewerkt de laatste week op school; kerstversieringen maken, liedjes oefenen, een heel toneelstuk bedenken.
  Op de laatste vrijdag maakten enkele liefhebbers ook nog een kerststukje.
  Het was een gezellig feestje, eerst in de aula waar we keken naar en meededen aan een geweldige kerstmusical. Daarna lekker eten in de klas. Wat een prachtige hapjes waren er gemaakt! Met goed gevulde buikjes is de kerstvakantie begonnen!

 • Dag meneer de sneeuwman

  Een flink pak sneeuw, kleuters met een schep, een grote berg, een bal , een muts en een das …
  Na een uurtje buiten spelen stond deze sneeuwpop blij te kijken op ons plein.

 • De eerste sneeuw

  En dan mag je voor één keer met z’n allen op de tafels staan!

 • Sinterklaas is jarig

  Jongens wat een feest hebben we gehad! Eerst kwam Sinterklaas in de brandweerauto op school. Toen kwam de lang gezochte Piet aanwandelen in de aula en kregen we heel veel boeken kado. En we kregen Sint ook op bezoek in de klas. We vierden zijn verjaardag en gaven een feestmijter kado. We dansten en zongen en werden verwend met een leuk cadeautje en heel veel pepernoten!

 • Gympieten

  Dan is het allemaal al zo spannend, Sinterklaas die bijna komt en een piet die verdwenen is. Komen er ook ineens twee pieten tijdens de gym vragen of we die verdwenen piet gevonden hebben. We weten wel waar hij geslapen heeft; op het podium in een slaapzak met al onze boekjes!
  De pieten gingen ook nog even laten zien hoe goed zij over het dak kunnen lopen en daarna hebben we ook zelf nog heel lekker lang pietengym gedaan.

 • Amerigo!

  En dan staat er zomaar een klein sinterklaaspaardje in de klas! Alle paardenpieten in de klas verwennen dit beestje enorm met lekker hooi en uitgebreide borstelbeurten.

 • schoolfruit

  Peer en mandarijntjes eten we wel graag. Maar wat moeten we nu met die hele berg wortels?
  Gelukkig had de mama van Zuzanna een slim plan! En dankzij de rasp, een extra appeltje en veel handige hulpen was die hele zak wortels in een kwartiertje ‘verdwenen’. En wat was het gezellig om van een bordje aan tafel te eten!

 • Blaadjessafari

  Het is herfst. Gewapend met een draad en naald gaan we op pad. We zoeken rond de school allemaal verschillende blaadjes. En dat zijn er een heleboel!

 • Kinderboekenruilmarkt

  Op 12 oktober sloten we de Kinderboekenweek met alle kinderen van de school af. We mochten eerst een boek uitzoeken op de ruilmarkt om thuis te lezen. Dat was een serieus klusje om het juiste boek te vinden… Aan het eind van de middag hadden we een hele gezellige afsluiting in de aula. Alle groepen lieten iets zien op het podium, wij speelden het boek de Monstertuin na.

 • De Vliegensvlugge Verteller

  In de Kinderboekenweek leest de juf heel rustig elke dag één ‘spannend’ boek voor. Maar maandag 9 oktober kwam Siard van de bibliotheek met een hele stapel boeken en liet ze razendsnel aan ons zien. Vooral het boek over het menselijk lichaam maakte een diepe indruk.

 • De Knutselzoo

  Vrijdag 29 september was de klas even omgetoverd tot een echte dierentuin. Iedereen mocht een kaartje kopen om onze zelfgemaakte dieren te komen bewonderen. Er was ook nog een restaurantje met echte limonade en we keken nog even naar de foto’s van het schoolreisje. Het was gezellig druk in de Knutselzoo!

 • Met Mozart op reis.

  Maandag 25 september gingen we naar de Dialoog. We keken naar de voorstelling waarin het verhaal van Mozart gespeeld werd. Ook werd er hele mooie muziek gespeeld. We hoefden niet de hele tijd stil te luisteren maar mochten ook lekker dansen en hielpen allemaal mee om muziek te maken bij de voorstelling.

 • schoolreisje 2017

  Wat hadden we een gezellige dag in Burgers Zoo. We zagen tijgers, gorilla’s en de haaien. We liepen door de woestijn en over de savanne. Telden twee olifanten en heel veel mooie vlinders. En hadden zelfs nog even tijd om aapje te spelen in de grote speeltuin!

 • Een olifant!

  Hoe verf je een olifant ….. gewoon met grote kwasten, rolletjes en een heleboel enthousiaste kinderen! En wat een geweldige kleurtjesolifant staat er nu op de gang.

 • Weer naar school

  Het nieuwe schooljaar is gestart. En groep 1-2 heeft er zin in. Samen met de nieuwe kinderen van groep 1 spelen we fijn in de hoeken en doen we al heel goed samen een spelletje. Het weer is prachtig dus kunnen we ook fijn naar buiten!

 • Verse Vis!

  Het laatste thema van het schooljaar is ‘Onder Water’ . In onze winkel wordt elke dag lekkere makreel of haring verkocht. We staan in de rij om de bestelling mee te nemen naar de huishoek. En als je wilt wordt het visje ook nog even voor je gebakken!

 • voorlezen

  De schoolbibliotheek werd geopend door de burgemeester. Wij zongen samen met groep 3-4 een lied, keken hoe de burgemeester door de boekenkast stapte en smulden van een lekker gebakje. En als echte verrassing kwam de burgemeester ook nog bij ons in de klas op bezoek. En natuurlijk las hij een boek voor want dat kan hij heel goed!

 • Rommelmarkt

  We klusten thuis al meer dan 100 Euro bij elkaar voor de vastenactie. Op de rommelmarkt gingen we nog even flink ons best doen om nog meer centjes te verdienen! We gooiden blikken en hadden een grote grabbelton. Juliette maakte prachtig gekleurde gezichten met smink. Natuurlijk hadden we ook spullen om te verkopen en we hadden ook nog tijd om zelf op jacht te gaan naar echte ‘Rommelmarktschatten’!

 • Okido

  Dansen bij de opening, penalty schieten in het grote doel, appeltjes eten op de middenstip, waterrace en Annemarie Koekoek, tikkertje en hoepelestafette; de Koningsspelen van groep 1 en 2 zijn weer heel sportief verlopen!