Groepen 1/2

Van harte welkom op de pagina van groep 1-2. Elke dag leren wij weer nieuwe dingen. De juf maakt ons allemaal nieuwsgierig, zodat wij nadenken en antwoorden zoeken op vragen die te maken hebben met de verschillende thema’s. Daarnaast spelen wij binnen en buiten gezellig met elkaar en verzinnen bijna elke dag wel een nieuw spel!

Onze belevingen

 • 2021-07-10

  Zomer

  Bij onze ijskraam in de klas is het druk!

 • 2021-07-10

  Schoolfeest

  We hadden een hele leuke ochtend met in het Indianenbos.
  Eerst gingen wij allerlei sprookjesspelletjes doen in het Sprookjesbos. Wat een verrassing was het toen Roodkapje ‘echt’ te voorschijn kwam.
  We aten ook nog pannenkoeken en hebben lekker gespeeld met ale kinderen van de school.

 • 2021-06-06

  Nieuwe kleren!

  De kinderen kozen zelf het nieuwe thema na de meivakentie; ze wilden werken over kleding. En omdat ze vooral nieuwsgierig waren naar hoe kleren gemaakt werden hebben we voor de knuffels nieuwe kleren gemaakt. Het was een flinke klus want we moesten goed meten en knippen. Naaien op de naaimachine was spannend maar het is gelukt. Met een echte knuffelmodeshow sloten we dit thema af.

 • 2021-04-23

  Koningsspelen!

  Wat een vorstelijk begin van de dag. We vieren alvast Koningsdag met een heleboel spelletjes op het plein. Maar eerst moeten we stevig ontbijten. En dat doen we in stijl vandaag!

 • 2021-03-31

  Vrolijk pasen!

 • 2021-03-31

  Tentoonstelling

  We werkten over het boek: Haas en Mol zoeken een uitweg. Haas kan niet meer terug naar zijn eigen bos want dan moet hij met zijn zere poot over een drukke snelweg. Wij moesten een manier bedenken hoe Haas toch naar huis kon. Na ruim drie weken onderzoeken en uitvinden sloten we ons project ‘naar de overkant’ af. We hadden de snelweg van Haas met de brug, tunnels en skilift op het binnenplein gezet. Daar hadden de andere groepen ook hun werkstukken tentoongesteld. Wat was het leuk om dat allemaal bij elkaar te zien. We hebben alles vol aandacht bekeken en besproken. Wat zijn er veel manieren om naar de overkant te gaan.

 • 2021-03-02

  Naar de Overkant

  Daar kwam juf Yvon ineens de klas binnen met een geheimzinnig pakketje. Het was voor groep 1-2.
  Met de groetjes van de overkant!
  Wat een spannend begin van een nieuw, schoolbreed project was dat. Want van wie kwam die doos, waar is eigenlijk de overkant, en hoe komen we dan aan de overkant? We gaan het de komende weken allemaal onderzoeken en ontdekken. En dan weten we vast ook wat we allemaal met die knutselspullen moeten doen.

 • 2021-03-02

  Tovertouw, tovertouw ...

  En dan heb je ineens een tovertouw in de klas. Een heel lang tovertouw waarmee de kinderen al dagen druk mee in de weer zijn.
  Passen en meten en mooie ontdekkingen doen: het touw is langer dan de huishoek maar als echt alle stoelen in de klas op een rijtje staan is het touw net iets korter.

 • 2021-03-02

  Abracadabra

  Na de lockdown werkten we twee weken over het boek Abracadabra. De tovenaar in dit boek woonde in een donker, somber kasteel. Met een vlechtwerkje en wat knip-en vouwwerk bedachten we een heel vrolijk kasteel!

 • 2021-03-02

  Boet de Beer

  Er waren een heleboel nieuwe boeken voor de schoolbibliotheek gekomen. En eentje was wel heel bijzonder. Want met een speciale app komen de plaatjes ‘tot leven’. Het boek over Boet is even heel favoriet.

 • 2021-03-02

  Sneeuwpret

  Een dik pak sneeuw op het plein. Wat een plezier als de slee dan ook mee mag naar school en er heerlijk van het bergje gegleden kan worden!

 • 2021-01-08

  Kerst

  De mooiste kerstboom met zelfgemaakte ballen en sterren. En alles er zelf ingehangen!

 • 2021-01-08

  Pietenbingo

  Er was bezoek van Pieten op school. Behalve een filmpje met boodschap van Sinterklaas en een doos vol cadeautjes namen ze ook een bingospel mee.

 • 2021-01-08

  Zie ginds komt.....

  De kinderen maakten tijdens Schrijfdans de stoomboot.
  Daarna is er enthousiast nog van alles bij getekend.

 • 2021-01-08

  Bloembollen

  Overal op het plein poten we bloembollen. Goed voor de bijen in het voorjaar.

  Wat zal het plein er vrolijk uit komen te zien in maart.

 • 2021-01-08

  Herfst

  Herfst, herfst wat heb je te koop?
  Honderd kilo bladeren op een hoop!
  Wat een plezier hadden de kinderen op deze stormachtige dag tijdens het buitenspelen. Eerst de stormwind proberen te vangen in een grote zak en daarna de grote plastic zakken vol te proppen met alle bladeren op het plein. Er lagen er genoeg!

 • 2020-10-26

  De dierentuin

  Wekenlang hebben we gewerkt over dieren. En dan vooral over dieren die je in een dierentuin ziet. Er werden zoveel beesten geknutseld dat de hele klas langzaam in een echte dierentuin begon te veranderen. We leerden hoe de dieren verzorgd werden door de dierenverzorgers en dat konden we goed naspelen. We maakten ook een film van onze dierentuin en sloten daarmee dit leuke thema af.

 • 2020-10-26

  geen draak in dit verhaal

  Voorlezen, daar houden deze kinderen wel van. Tijdens de Kinderboekenweek kwam de mevrouw van de bibliotheek ons voorlezen. Het was een leuk maar ook wel iets spannend boek over een draak. We hebben er heerlijk naar geluisterd.

 • 2020-10-26

  schoolreisje

  Donderdag 17 september was het zover. We gingen met de bus naar de Spelerij in Dieren. Wat hadden we daar een gezellige dag met broodjes bakken, een theatervoorstelling maar vooral heerlijk spelen op bijzondere toestellen.

 • 2020-10-26

  opening schooljaar

  Het schooljaar werd geopend met een viering over talenten.
  De kinderen van groep 1-2 openden deze viering met een gedichtje. Dat ze het zo snel kenden kwam door de ‘spiekbriefjes’ die enkele kinderen tekenden!

 • 2020-03-08

  100 dagen naar school

  Vanaf de eerste schooldag in september plaatsten we elke dag een rietje in een pot. Zo oefenden we met tellen van enen en tientallen. Toen we bijna bij de 100 waren werkten we heel veel rondom het getal 100. Dat kunnen we al op heel veel manieren maken!

 • 2020-02-20

  Verrassing

  Er stond een grote stapel dozen in de klas. De juf dacht dat er 100 slapende kaboutertjes in zaten die kwamen carnavallen, wij wisten het beter. Het waren de nieuwe fietsen die we zelf uit hadden mogen zoeken. Het werd een heel uitpakfeest. Als verrassing was er ook nog een step, een stevige kruiwagen en speelgoed voor de zandbak! Fijn dat we vroeg gingen buitenspelen …

 • 2020-02-20

  Schoolplein

  Woensdag 19 februari werd het groene schoolplein officieel geopend. We moesten eerst luisteren naar juf Christie die heel veel ging vertellen. De burgemeester knipte een lint door. Na een warming-up kwam het allerleukste; heel langs buitenspelen met alle kinderen van de school. Wat een feest!

 • 2020-02-17

  bezoek

  Het project over de dokter werd afgesloten met een bezoek van Annemarie, de doktersassistente. Zij kon antwoord geven op al onze vragen over ziek zijn, gebroken benen en het werk van de dokter. Maar ze liet ook zien hoe je nu echt goed een mitella om kon doen en dat was wel heel leuk!

 • 2020-02-17

  Ziek en gezond

  Na de kerstvakantie gingen we werken over ‘de dokter’. We maakten een huisartsenpost en een apotheek in de klas. Daar heben we vaak een bezoekje moeten brengen. Want wat waren er veel kinderen verkouden deze weken; HATSJOE!

 • 2019-12-15

  Stratenmakertjes

  De speeltoestellen zijn geplaatst en het hele plein is nu weer netjes bestraat. De mannen van groep 2 helpen wel een handje mee met het invegen.
  Want bouwen en sjouwen dat doen ze toevallig heel graag.

 • 2019-12-15

  Dansen voor de Sint

  Woensdag 4 december was het zover, Sinterklaas kwam bij ons op bezoek. Het was erg gezellig. We vertelden wat we allemaal mee gemaakt hadden, aten lekkere Spaanse pepernoten en deden een spelletje met de pieten. Ook lieten we het dansje zien op het liedje ‘sinterklaas wil dansen’, en de Sint deed vrolijk mee!

 • 2019-12-03

  Pepernoten bakken

  Sinterklaas is in het land en wij werken over voeding. Dan móeten we wel een keertje pepernoten bakken. Kinderen van groep 2 maakten het deeg. Dat was een lastig en precies werkje, vooral het wegen van meel en suiker. Maar het is ze gelukt! De pepernoten smaakten heerlijk.

 • 2019-12-03

  Schoolplein

  Altijd interessant, bouwers op het plein. Vandaag helemaal want de nieuwe speeltoestellen worden geplaatst!

 • 2019-11-17

  Herfst

  Wat is er hard geknutseld! Alle kinderen maakten een boom en alle bomen bij elkaar werd een heel bos. Met rekenuiltjes en playmobile-poppetjes werd daar heerlijk in gespeeld en spannende verhalen bedacht.

 • 2019-11-17

  Green screen film

  We waren even echte filmsterren voor het groene doek!
  Op school hadden we tekeningen gemaakt en tijdens een workshop in de Dialoog weren we in onze tekeningen ‘gezet’.

 • 2019-11-17

  Papier maken

  Het eerste thema was Duurzaamheid.
  We wilden graag leren hoe je van oud papier nu nieuw papier maakt dus dat probeerden we uit in de klas.
  En het is gelukt, we maakten kleine velletjes papier waar we ook echt op kunen tekenen!

 • 2019-11-17

  Dag oude school

  Veilig achter een hoog hek keken we hoe met een grote grijper de wc van de oude school werd gesloopt.

 • 2019-11-17

  Open Lucht Museum

  Het schooljaar was maar net begonnen of we gingen op reis!
  Het schoolreisje ging naar Arnhem, in het OpenLuchtMuseum hielpen we de boerin met dieren voeren en eten koken.
  En de wasbaas in de wasserij met het schoonboenen van alle kleren!

 • 2019-04-14

  Watermeloen!

  Op dinsdag en donderdag is het schoolfruitdag. We hebben al heel wat worteltjes, appels en sinaasappeltjes gegeten. Maar watermeloen nog niet. En dat was smullen!

 • 2019-03-14

  Racen

  Hier zijn wij goed in; spelletjes bedenken op het plein.
  Met alle scheppen, harken en bezems werd een echte racebaan gemaakt.
  Klaar voor de start en rennen maar!

 • 2019-03-14

  De uitvinders

  Er werd serieus verzonnen, bedacht en uitgeprobeerd en verbeterd. Want het was best lastig, iets maken dat lang in de lucht blijft zweven.

 • 2019-03-14

  Carnaval

  Even oefenen!
  Gelukkig weten de groep 2 kinderen precies hoe dat moet; polonaise lopen en hard zingen over een paard in de gang. En hoe leuk is het als je dan echt even met z’n allen over de gang mag lopen!

 • 2019-03-14

  Kijkje in de nieuwbouw

  Als afsluiting van het project Bouwen kwam er een echte Bouwvakker al onze vragen beantwoorden in de klas. Daarna nam hij ons mee naar een echte bouwplaats; we gingen kijken hoe de nieuwe school er uit komt te zien. Het was erg leuk om even te mogen kijken in onze nieuwe klas. We hebben zelfs al bedacht waar de bouwhoek en de huishoek kunnen komen en waar we in de kring gaan zitten.

 • 2019-02-08

  De bouwplaats

  Niet alleen de klas begint al op een echte bouwplaats te lijken; ook in de gang hangt een prachtig groepswerk.

 • 2019-02-08

  Kom uit die kraan!

  Na een week uitproberen, puzzelen, bouwen en verven stond hij in de bouwhoek; een levensechte, werkende hijskraan. Daar wordt hard mee gewerkt!

 • 2019-01-27

  Voorleesontbijt

  Heel onverwacht kregen we een uitnodiging om naar de bibliotheek te komen. De burgemeester ging ons voorlezen uit het boek ‘een huis voor Harry’. Dat vonden we al heel leuk. Maar na het voorlezen gingen we ook met z’n allen broodjes hagelslag en kaas eten. Dat was smullen. En als het smeren even niet lukte dan hielp de burgemeester een handje mee. Want behalve voorlezen kan hij dat ook heel goed!

 • 2019-01-27

  Sneeuw!

  Eindelijk, de hele ochtend werd buienradar in de gaten gehouden. En aan het eind van de ochtend viel de eerste sneeuw. Genoeg voor een paar dagen sneeuwpret tijdens het buitenspelen.

 • 2019-01-17

  Buiten bouwen

  Dat je niet alleen binnen met een project bezig hoeft te zijn kun je wel zien op het kleine plein. Er wordt heel hard gebouwd aan een nieuw huis, of wordt het toch een nieuwe school?

 • 2019-01-17

  Nieuw project

  We begonnen ons nieuwe thema de bouwplaats met een rondje rondom de nieuwe school. We keken naar de bouwvakkers die aan het werk waren en ontdekten dat er allerlei borden aan het hek hingen. De volgende dag nam Gerben zijn eigen grote gereedschapskist mee, hij liet zien wat daar allemaal in zat en we mochten ook alles even uitproberen tijdens het werken.

 • 2019-01-17

  kerst 2018

  Knutselen met heel veel glitters, kerststukjes maken, liedjes zingen en hard oefenen voor de musical. Het is een druk maar heel gezellig in de klas. Straks kijken we samen met alle kinderen naar de kerstmusical ‘het mooiste geschenk’. Dan gaan we lekker eten in de klas. Het wordt vast een fijn kerstfeest.

 • 2018-12-13

  Verjaardag van Sinterklaas

  Woensdag 5 december kwam Sinterklaas op school. Op zijn verjaardag. Dat hebben we in de klas gevierd. We deden een speciale pietendans waarbij we lieten zien dat we goed kunnen sluipen. We zongen sinterklaasliedjes maar ook ‘lang zal hij leven’. Sinterklaas mocht héél veel kaarsjes uitblazen op het digi-bord en bellen blazen. Natuurlijk kreeg hij ook een cadeautje; een verjaardagsslinger om op de terugweg in de stoomboot op te hangen.

 • 2018-12-13

  Pietengym

  Dit jaar wel extra leuk want de kinderen bedachten de gym helemaal zelf. Ze hielpen daarmee Pietje Puk die echt het dak niet op durfde. Dus moest hij leren klimmen, balanceren, mikken en zakken sjouwen. En vooral heel dapper zijn. Het parcours dat bedacht werd moest natuurlijk wel goed getest worden.

 • 2018-12-13

  Bouwfeestje

  De bouwvakkers hadden een feestje. Het hoogste puntje van het dak zit op de nieuwe school. En dat feestje mochten we meevieren. We gingen kijken op de bouw en metselden een stukje muur, blusten een brandje en stortten ook een bekertje beton.

 • 2018-12-13

  Pietenhuis

  Dat was even leuk; met de hele klas op bezoek bij de pieten in het Pakjeshuis. We hebben er lekker gespeeld, met een Piet in de ballenbak gestoeid, gekleurd, getekend en een heerlijk stoombootje geknutseld. Tot slot dronken we nog een glaasje limonade en hebben we lekker even gedanst. Wat een gezellige ochtend!

 • 2018-12-13

  zie ginds ....

  Op de boot in de zandbak spelen altijd wel wat kinderen. Maar als Sinterklaas in het land is en de verkleedkleren mee naar buiten mogen wordt het extra leuk om op de boot te spelen. En dan passen er heel veel Pieten op.
  Dag Sinterklaasje!

 • 2018-11-20

  Sint op de tegels

  Zo hard aan gewerkt! En met één regenbui verdwenen. Gelukkig maakten we er een foto van!

 • 2018-11-15

  Speurtocht in de klas

  Kleine, gele pijltjes in de klas, tafels vol zelfgemaakte kunst, een gedekte tafel in de huishoek en een prikbord met alles waarover we gewerkt hebben de afgelopen weken. Dit alles stond klaar voor iederen die het leuk vond om te komen kijken. Wat kwamen er veel nieuwsgierige ouders, opa’s en oma’s! Ze werden keurig rondgeleid door de kinderen die goed konden vertellen wat ze allemaal geleerd hadden.

 • 2018-11-06

  Speuren en verzamelen

  In kleine groepjes, met een grote boodschappentas, volgden we een speurtocht naar de hei. We gingen herfstspulletjes verzamelen in het bos. Ook zagen we heel veel mooie paddenstoelen. En we mochten nog even lekker spelen en rennen door de blaadjes. Dat was een fijn begin van een nieuw project.

 • 2018-10-07

  4 OKTOBER DIERENDAG

  Op dierendag waren we uitgenodigd op de Aai-en knuffeldag bij Groevenbeek. Wat hebben ze daar veel dieren! De leerlingen van Groevenbeek wezen ons de weg en hielpen mee om alle konijnen en kuikens te knuffelen. We mochten kippen en een kalfje aaien en keken naar hele kleine hamstertjes. Ook mochten we een rondje op een pony. Het was een heel leuk bezoek, fijn dat we mochten komen!

 • 2018-09-24

  Ermelo schoon

  Het regende en waaide hard. Toch trokken deze dappere kinderen erop uit met handschoenen en prikstokken. Op zoek naar alles wat niet in de natuur thuis hoort. We vonden veel stukjes plastic, zakjes, flesjes, bierflesjes en plankjes met spijkers. Alles deden we in de vuilniszakken. Na een dik half uur was de buurt weer een stukje schoner.

 • 2018-09-16

  schoolreisje

  Wat een stoer schoolreisje hadden we dit jaar. Met de bus naar Almere om daar in het Outdoorpark te survivallen. We moesten met een brancard sjouwen, over de wiebelbrug en allerlei hindernissen heen, een touw volgen met een blindoek voor en met de hele groep op 4 autobanden staan. Het leukste was toch de modderpoel. Eerst waren we nog heel voorzichtig, 5 minuten later liep bijna iedereen tot zijn knieën in de blubber. Gelukkig waren er warme douches en hadden we schone kleren mee!

 • 2018-09-11

  Nieuwe blokken!

  Wat een verrassing was dat aan het begin van het schooljaar. Een enorme doos vol houten schijven, boomstammetjes en plankjes. Met z’n allen hebben we daar de hele middag mee gespeeld en er een prachtig kabouterbos mee gebouwd. Omdat die ene kabouter zo alleen was kreeg hij snel gezeldschap van de dino’s! En voor één keertje mocht het dino-kabouter-kasteel-bos ook nog blijven staan!

 • 2018-08-29

  Zandberg

  Het nieuwe schooljaar is begonnen met grote graafmachines op het plein. De bouw van de nieuwe school is begonnen. De shovel maakte een hoge berg van al dat zand. We vroegen ons af of daar de school mee werd gebouwd. Natuurlijk gaan we dit heel goed in de gaten houden!

 • 2018-08-29

  De wasstraat

  De laatste schoolweek waren we druk met opruimen en schoonmaken.Gelukkig was het schitterend weer en kunnen we heel goed poetsen. Zo werden alle stoelen buiten goed geboend met veel sop en water. Het leek wel een stoelenwasstraat!

 • 2018-08-29

  Feest

  En het was een echt feestje om met zijn allen naar de hei te gaan. Daar zochten we de hoogste heuvel op om bovenop de top te picknicken. Het zonnetje scheen, de hapjes waren lekker, we konden nog heerlijk spelen op en rond de heuvel, wat een heerlijke meester&juffendag!

 • 2018-07-01

  Het restaurant

  Voor het laatste thema van het jaar kozen de kinderen voor het restaurant. Dus wordt er gekampeerd in de klas want de huishoek werd natuurlijk een echt restaurant. We mochten komen kijken in restaurant Alleman, daar werkt de vader van Luuk. Wat was het er gezellig! We zaten aan de grote tafels, kregen limonade en cake die we zelf versierden en serveerden. Ook mochten we een kijkje nemen in de keuken. Alles wat we wilden weten hebben we aan Luuks vader gevraagd. Met alle nieuwe kennis wordt er hard gewerkt in ons eigen restaurant ‘het Strand’.

 • 2018-06-26

  Dag boom

  Wat een lawaai op het grote plein! We konden echt niet gymen maar moesten kijken wat er aan de hand was. De grote plataan werd omgezaagd en alle takken gingen door de versnipperaar. Heel stoer om naar te kijken wel een beetje jammer van de grote boom.

 • 2018-04-23

  Koningsspelen 2018

  Wat was het prachtig weer en wat waren er leuke spelletjes voor ons georganiseerd op het plein! Lekker rennen met water, voetballen en volleyballen, blikgooien en ski-lopen. We hadden heerlijk gespeeld! En het ijsje toen het bijna was afgelopen smaakte met dat warme weer wel heel lekker.

 • 2018-04-08

  De koets

  Een nieuwe uitvinding trok over het plein; de koets! Heel relaxed, alleen hard werken voor degene die moet trekken!!!

 • 2018-02-10

  Carnaval

  Er staat een paard in de gang …
  Dat vinden we toch het leukste van Carnaval, achter elkaar aan in de polonaise en hard meezingen! We begonnen ermee in de klas en gingen door met alle kinderen in de aula. Groep 8 had een heleboel leuke spelletjes bedacht, we kregen limonade met een lekkere koek en gingen moe maar tevreden om 12 uur naar huis. Het was een leuke feestelijke Carnavalsochtend!

 • 2017-09-26

  Met Mozart op reis.

  Maandag 25 september gingen we naar de Dialoog. We keken naar de voorstelling waarin het verhaal van Mozart gespeeld werd. Ook werd er hele mooie muziek gespeeld. We hoefden niet de hele tijd stil te luisteren maar mochten ook lekker dansen en hielpen allemaal mee om muziek te maken bij de voorstelling.

 • 2017-06-27

  Verse Vis!

  Het laatste thema van het schooljaar is ‘Onder Water’ . In onze winkel wordt elke dag lekkere makreel of haring verkocht. We staan in de rij om de bestelling mee te nemen naar de huishoek. En als je wilt wordt het visje ook nog even voor je gebakken!

 • 2017-03-08

  Rommelmarkt

  We klusten thuis al meer dan 100 Euro bij elkaar voor de vastenactie. Op de rommelmarkt gingen we nog even flink ons best doen om nog meer centjes te verdienen! We gooiden blikken en hadden een grote grabbelton. Juliette maakte prachtig gekleurde gezichten met smink. Natuurlijk hadden we ook spullen om te verkopen en we hadden ook nog tijd om zelf op jacht te gaan naar echte ‘Rommelmarktschatten’!