Groepen 1/2

Van harte welkom op de pagina van groep 1-2. Elke dag leren wij weer nieuwe dingen. De juf maakt ons allemaal nieuwsgierig, zodat wij nadenken en antwoorden zoeken op vragen die te maken hebben met de verschillende thema’s. Daarnaast spelen wij binnen en buiten gezellig met elkaar en verzinnen bijna elke dag wel een nieuw spel!

Onze belevingen

 • 2021-04-23

  Koningsspelen!

  Wat een vorstelijk begin van de dag. We vieren alvast Koningsdag met een heleboel spelletjes op het plein. Maar eerst moeten we stevig ontbijten. En dat doen we in stijl vandaag!

 • 2021-03-31

  Vrolijk pasen!

 • 2021-03-31

  Tentoonstelling

  We werkten over het boek: Haas en Mol zoeken een uitweg. Haas kan niet meer terug naar zijn eigen bos want dan moet hij met zijn zere poot over een drukke snelweg. Wij moesten een manier bedenken hoe Haas toch naar huis kon. Na ruim drie weken onderzoeken en uitvinden sloten we ons project ‘naar de overkant’ af. We hadden de snelweg van Haas met de brug, tunnels en skilift op het binnenplein gezet. Daar hadden de andere groepen ook hun werkstukken tentoongesteld. Wat was het leuk om dat allemaal bij elkaar te zien. We hebben alles vol aandacht bekeken en besproken. Wat zijn er veel manieren om naar de overkant te gaan.

 • 2021-03-02

  Naar de Overkant

  Daar kwam juf Yvon ineens de klas binnen met een geheimzinnig pakketje. Het was voor groep 1-2.
  Met de groetjes van de overkant!
  Wat een spannend begin van een nieuw, schoolbreed project was dat. Want van wie kwam die doos, waar is eigenlijk de overkant, en hoe komen we dan aan de overkant? We gaan het de komende weken allemaal onderzoeken en ontdekken. En dan weten we vast ook wat we allemaal met die knutselspullen moeten doen.

 • 2021-03-02

  Tovertouw, tovertouw ...

  En dan heb je ineens een tovertouw in de klas. Een heel lang tovertouw waarmee de kinderen al dagen druk mee in de weer zijn.
  Passen en meten en mooie ontdekkingen doen: het touw is langer dan de huishoek maar als echt alle stoelen in de klas op een rijtje staan is het touw net iets korter.

 • 2021-03-02

  Abracadabra

  Na de lockdown werkten we twee weken over het boek Abracadabra. De tovenaar in dit boek woonde in een donker, somber kasteel. Met een vlechtwerkje en wat knip-en vouwwerk bedachten we een heel vrolijk kasteel!

 • 2021-03-02

  Boet de Beer

  Er waren een heleboel nieuwe boeken voor de schoolbibliotheek gekomen. En eentje was wel heel bijzonder. Want met een speciale app komen de plaatjes ‘tot leven’. Het boek over Boet is even heel favoriet.

 • 2021-03-02

  Sneeuwpret

  Een dik pak sneeuw op het plein. Wat een plezier als de slee dan ook mee mag naar school en er heerlijk van het bergje gegleden kan worden!

 • 2021-01-08

  Kerst

  De mooiste kerstboom met zelfgemaakte ballen en sterren. En alles er zelf ingehangen!

 • 2021-01-08

  Pietenbingo

  Er was bezoek van Pieten op school. Behalve een filmpje met boodschap van Sinterklaas en een doos vol cadeautjes namen ze ook een bingospel mee.

 • 2021-01-08

  Zie ginds komt.....

  De kinderen maakten tijdens Schrijfdans de stoomboot.
  Daarna is er enthousiast nog van alles bij getekend.

 • 2021-01-08

  Bloembollen

  Overal op het plein poten we bloembollen. Goed voor de bijen in het voorjaar.

  Wat zal het plein er vrolijk uit komen te zien in maart.

 • 2021-01-08

  Herfst

  Herfst, herfst wat heb je te koop?
  Honderd kilo bladeren op een hoop!
  Wat een plezier hadden de kinderen op deze stormachtige dag tijdens het buitenspelen. Eerst de stormwind proberen te vangen in een grote zak en daarna de grote plastic zakken vol te proppen met alle bladeren op het plein. Er lagen er genoeg!

 • 2020-10-26

  De dierentuin

  Wekenlang hebben we gewerkt over dieren. En dan vooral over dieren die je in een dierentuin ziet. Er werden zoveel beesten geknutseld dat de hele klas langzaam in een echte dierentuin begon te veranderen. We leerden hoe de dieren verzorgd werden door de dierenverzorgers en dat konden we goed naspelen. We maakten ook een film van onze dierentuin en sloten daarmee dit leuke thema af.

 • 2020-10-26

  geen draak in dit verhaal

  Voorlezen, daar houden deze kinderen wel van. Tijdens de Kinderboekenweek kwam de mevrouw van de bibliotheek ons voorlezen. Het was een leuk maar ook wel iets spannend boek over een draak. We hebben er heerlijk naar geluisterd.

 • 2020-10-26

  schoolreisje

  Donderdag 17 september was het zover. We gingen met de bus naar de Spelerij in Dieren. Wat hadden we daar een gezellige dag met broodjes bakken, een theatervoorstelling maar vooral heerlijk spelen op bijzondere toestellen.

 • 2020-10-26

  opening schooljaar

  Het schooljaar werd geopend met een viering over talenten.
  De kinderen van groep 1-2 openden deze viering met een gedichtje. Dat ze het zo snel kenden kwam door de ‘spiekbriefjes’ die enkele kinderen tekenden!

 • 2020-03-08

  100 dagen naar school

  Vanaf de eerste schooldag in september plaatsten we elke dag een rietje in een pot. Zo oefenden we met tellen van enen en tientallen. Toen we bijna bij de 100 waren werkten we heel veel rondom het getal 100. Dat kunnen we al op heel veel manieren maken!

 • 2020-02-20

  Verrassing

  Er stond een grote stapel dozen in de klas. De juf dacht dat er 100 slapende kaboutertjes in zaten die kwamen carnavallen, wij wisten het beter. Het waren de nieuwe fietsen die we zelf uit hadden mogen zoeken. Het werd een heel uitpakfeest. Als verrassing was er ook nog een step, een stevige kruiwagen en speelgoed voor de zandbak! Fijn dat we vroeg gingen buitenspelen …

 • 2020-02-20

  Schoolplein

  Woensdag 19 februari werd het groene schoolplein officieel geopend. We moesten eerst luisteren naar juf Christie die heel veel ging vertellen. De burgemeester knipte een lint door. Na een warming-up kwam het allerleukste; heel langs buitenspelen met alle kinderen van de school. Wat een feest!

 • 2020-02-17

  bezoek

  Het project over de dokter werd afgesloten met een bezoek van Annemarie, de doktersassistente. Zij kon antwoord geven op al onze vragen over ziek zijn, gebroken benen en het werk van de dokter. Maar ze liet ook zien hoe je nu echt goed een mitella om kon doen en dat was wel heel leuk!

 • 2020-02-17

  Ziek en gezond

  Na de kerstvakantie gingen we werken over ‘de dokter’. We maakten een huisartsenpost en een apotheek in de klas. Daar heben we vaak een bezoekje moeten brengen. Want wat waren er veel kinderen verkouden deze weken; HATSJOE!

 • 2019-12-15

  Stratenmakertjes

  De speeltoestellen zijn geplaatst en het hele plein is nu weer netjes bestraat. De mannen van groep 2 helpen wel een handje mee met het invegen.
  Want bouwen en sjouwen dat doen ze toevallig heel graag.

 • 2019-12-15

  Dansen voor de Sint

  Woensdag 4 december was het zover, Sinterklaas kwam bij ons op bezoek. Het was erg gezellig. We vertelden wat we allemaal mee gemaakt hadden, aten lekkere Spaanse pepernoten en deden een spelletje met de pieten. Ook lieten we het dansje zien op het liedje ‘sinterklaas wil dansen’, en de Sint deed vrolijk mee!

 • 2019-12-03

  Pepernoten bakken

  Sinterklaas is in het land en wij werken over voeding. Dan móeten we wel een keertje pepernoten bakken. Kinderen van groep 2 maakten het deeg. Dat was een lastig en precies werkje, vooral het wegen van meel en suiker. Maar het is ze gelukt! De pepernoten smaakten heerlijk.

 • 2019-12-03

  Schoolplein

  Altijd interessant, bouwers op het plein. Vandaag helemaal want de nieuwe speeltoestellen worden geplaatst!

 • 2019-11-17

  Herfst

  Wat is er hard geknutseld! Alle kinderen maakten een boom en alle bomen bij elkaar werd een heel bos. Met rekenuiltjes en playmobile-poppetjes werd daar heerlijk in gespeeld en spannende verhalen bedacht.

 • 2019-11-17

  Green screen film

  We waren even echte filmsterren voor het groene doek!
  Op school hadden we tekeningen gemaakt en tijdens een workshop in de Dialoog weren we in onze tekeningen ‘gezet’.

 • 2019-11-17

  Papier maken

  Het eerste thema was Duurzaamheid.
  We wilden graag leren hoe je van oud papier nu nieuw papier maakt dus dat probeerden we uit in de klas.
  En het is gelukt, we maakten kleine velletjes papier waar we ook echt op kunen tekenen!

 • 2019-11-17

  Dag oude school

  Veilig achter een hoog hek keken we hoe met een grote grijper de wc van de oude school werd gesloopt.

 • 2019-11-17

  Open Lucht Museum

  Het schooljaar was maar net begonnen of we gingen op reis!
  Het schoolreisje ging naar Arnhem, in het OpenLuchtMuseum hielpen we de boerin met dieren voeren en eten koken.
  En de wasbaas in de wasserij met het schoonboenen van alle kleren!

 • 2019-04-14

  Watermeloen!

  Op dinsdag en donderdag is het schoolfruitdag. We hebben al heel wat worteltjes, appels en sinaasappeltjes gegeten. Maar watermeloen nog niet. En dat was smullen!

 • 2019-03-14

  Racen

  Hier zijn wij goed in; spelletjes bedenken op het plein.
  Met alle scheppen, harken en bezems werd een echte racebaan gemaakt.
  Klaar voor de start en rennen maar!

 • 2019-03-14

  De uitvinders

  Er werd serieus verzonnen, bedacht en uitgeprobeerd en verbeterd. Want het was best lastig, iets maken dat lang in de lucht blijft zweven.

 • 2019-03-14

  Carnaval

  Even oefenen!
  Gelukkig weten de groep 2 kinderen precies hoe dat moet; polonaise lopen en hard zingen over een paard in de gang. En hoe leuk is het als je dan echt even met z’n allen over de gang mag lopen!

 • 2019-03-14

  Kijkje in de nieuwbouw

  Als afsluiting van het project Bouwen kwam er een echte Bouwvakker al onze vragen beantwoorden in de klas. Daarna nam hij ons mee naar een echte bouwplaats; we gingen kijken hoe de nieuwe school er uit komt te zien. Het was erg leuk om even te mogen kijken in onze nieuwe klas. We hebben zelfs al bedacht waar de bouwhoek en de huishoek kunnen komen en waar we in de kring gaan zitten.

 • 2019-02-08

  De bouwplaats

  Niet alleen de klas begint al op een echte bouwplaats te lijken; ook in de gang hangt een prachtig groepswerk.

 • 2019-02-08

  Kom uit die kraan!

  Na een week uitproberen, puzzelen, bouwen en verven stond hij in de bouwhoek; een levensechte, werkende hijskraan. Daar wordt hard mee gewerkt!

 • 2019-01-27

  Voorleesontbijt

  Heel onverwacht kregen we een uitnodiging om naar de bibliotheek te komen. De burgemeester ging ons voorlezen uit het boek ‘een huis voor Harry’. Dat vonden we al heel leuk. Maar na het voorlezen gingen we ook met z’n allen broodjes hagelslag en kaas eten. Dat was smullen. En als het smeren even niet lukte dan hielp de burgemeester een handje mee. Want behalve voorlezen kan hij dat ook heel goed!

 • 2019-01-27

  Sneeuw!

  Eindelijk, de hele ochtend werd buienradar in de gaten gehouden. En aan het eind van de ochtend viel de eerste sneeuw. Genoeg voor een paar dagen sneeuwpret tijdens het buitenspelen.

 • 2019-01-17

  Buiten bouwen

  Dat je niet alleen binnen met een project bezig hoeft te zijn kun je wel zien op het kleine plein. Er wordt heel hard gebouwd aan een nieuw huis, of wordt het toch een nieuwe school?

 • 2019-01-17

  Nieuw project

  We begonnen ons nieuwe thema de bouwplaats met een rondje rondom de nieuwe school. We keken naar de bouwvakkers die aan het werk waren en ontdekten dat er allerlei borden aan het hek hingen. De volgende dag nam Gerben zijn eigen grote gereedschapskist mee, hij liet zien wat daar allemaal in zat en we mochten ook alles even uitproberen tijdens het werken.

 • 2019-01-17

  kerst 2018

  Knutselen met heel veel glitters, kerststukjes maken, liedjes zingen en hard oefenen voor de musical. Het is een druk maar heel gezellig in de klas. Straks kijken we samen met alle kinderen naar de kerstmusical ‘het mooiste geschenk’. Dan gaan we lekker eten in de klas. Het wordt vast een fijn kerstfeest.

 • 2018-12-13

  Verjaardag van Sinterklaas

  Woensdag 5 december kwam Sinterklaas op school. Op zijn verjaardag. Dat hebben we in de klas gevierd. We deden een speciale pietendans waarbij we lieten zien dat we goed kunnen sluipen. We zongen sinterklaasliedjes maar ook ‘lang zal hij leven’. Sinterklaas mocht héél veel kaarsjes uitblazen op het digi-bord en bellen blazen. Natuurlijk kreeg hij ook een cadeautje; een verjaardagsslinger om op de terugweg in de stoomboot op te hangen.

 • 2018-12-13

  Pietengym

  Dit jaar wel extra leuk want de kinderen bedachten de gym helemaal zelf. Ze hielpen daarmee Pietje Puk die echt het dak niet op durfde. Dus moest hij leren klimmen, balanceren, mikken en zakken sjouwen. En vooral heel dapper zijn. Het parcours dat bedacht werd moest natuurlijk wel goed getest worden.

 • 2018-12-13

  Bouwfeestje

  De bouwvakkers hadden een feestje. Het hoogste puntje van het dak zit op de nieuwe school. En dat feestje mochten we meevieren. We gingen kijken op de bouw en metselden een stukje muur, blusten een brandje en stortten ook een bekertje beton.

 • 2018-12-13

  Pietenhuis

  Dat was even leuk; met de hele klas op bezoek bij de pieten in het Pakjeshuis. We hebben er lekker gespeeld, met een Piet in de ballenbak gestoeid, gekleurd, getekend en een heerlijk stoombootje geknutseld. Tot slot dronken we nog een glaasje limonade en hebben we lekker even gedanst. Wat een gezellige ochtend!

 • 2018-12-13

  zie ginds ....

  Op de boot in de zandbak spelen altijd wel wat kinderen. Maar als Sinterklaas in het land is en de verkleedkleren mee naar buiten mogen wordt het extra leuk om op de boot te spelen. En dan passen er heel veel Pieten op.
  Dag Sinterklaasje!

 • 2018-11-20

  Sint op de tegels

  Zo hard aan gewerkt! En met één regenbui verdwenen. Gelukkig maakten we er een foto van!

 • 2018-11-15

  Speurtocht in de klas

  Kleine, gele pijltjes in de klas, tafels vol zelfgemaakte kunst, een gedekte tafel in de huishoek en een prikbord met alles waarover we gewerkt hebben de afgelopen weken. Dit alles stond klaar voor iederen die het leuk vond om te komen kijken. Wat kwamen er veel nieuwsgierige ouders, opa’s en oma’s! Ze werden keurig rondgeleid door de kinderen die goed konden vertellen wat ze allemaal geleerd hadden.

 • 2018-11-06

  Speuren en verzamelen

  In kleine groepjes, met een grote boodschappentas, volgden we een speurtocht naar de hei. We gingen herfstspulletjes verzamelen in het bos. Ook zagen we heel veel mooie paddenstoelen. En we mochten nog even lekker spelen en rennen door de blaadjes. Dat was een fijn begin van een nieuw project.

 • 2018-10-07

  4 OKTOBER DIERENDAG

  Op dierendag waren we uitgenodigd op de Aai-en knuffeldag bij Groevenbeek. Wat hebben ze daar veel dieren! De leerlingen van Groevenbeek wezen ons de weg en hielpen mee om alle konijnen en kuikens te knuffelen. We mochten kippen en een kalfje aaien en keken naar hele kleine hamstertjes. Ook mochten we een rondje op een pony. Het was een heel leuk bezoek, fijn dat we mochten komen!

 • 2018-09-24

  Ermelo schoon

  Het regende en waaide hard. Toch trokken deze dappere kinderen erop uit met handschoenen en prikstokken. Op zoek naar alles wat niet in de natuur thuis hoort. We vonden veel stukjes plastic, zakjes, flesjes, bierflesjes en plankjes met spijkers. Alles deden we in de vuilniszakken. Na een dik half uur was de buurt weer een stukje schoner.

 • 2018-09-16

  schoolreisje

  Wat een stoer schoolreisje hadden we dit jaar. Met de bus naar Almere om daar in het Outdoorpark te survivallen. We moesten met een brancard sjouwen, over de wiebelbrug en allerlei hindernissen heen, een touw volgen met een blindoek voor en met de hele groep op 4 autobanden staan. Het leukste was toch de modderpoel. Eerst waren we nog heel voorzichtig, 5 minuten later liep bijna iedereen tot zijn knieën in de blubber. Gelukkig waren er warme douches en hadden we schone kleren mee!

 • 2018-09-11

  Nieuwe blokken!

  Wat een verrassing was dat aan het begin van het schooljaar. Een enorme doos vol houten schijven, boomstammetjes en plankjes. Met z’n allen hebben we daar de hele middag mee gespeeld en er een prachtig kabouterbos mee gebouwd. Omdat die ene kabouter zo alleen was kreeg hij snel gezeldschap van de dino’s! En voor één keertje mocht het dino-kabouter-kasteel-bos ook nog blijven staan!

 • 2018-08-29

  Zandberg

  Het nieuwe schooljaar is begonnen met grote graafmachines op het plein. De bouw van de nieuwe school is begonnen. De shovel maakte een hoge berg van al dat zand. We vroegen ons af of daar de school mee werd gebouwd. Natuurlijk gaan we dit heel goed in de gaten houden!

 • 2018-08-29

  De wasstraat

  De laatste schoolweek waren we druk met opruimen en schoonmaken.Gelukkig was het schitterend weer en kunnen we heel goed poetsen. Zo werden alle stoelen buiten goed geboend met veel sop en water. Het leek wel een stoelenwasstraat!

 • 2018-08-29

  Feest

  En het was een echt feestje om met zijn allen naar de hei te gaan. Daar zochten we de hoogste heuvel op om bovenop de top te picknicken. Het zonnetje scheen, de hapjes waren lekker, we konden nog heerlijk spelen op en rond de heuvel, wat een heerlijke meester&juffendag!

 • 2018-07-01

  Het restaurant

  Voor het laatste thema van het jaar kozen de kinderen voor het restaurant. Dus wordt er gekampeerd in de klas want de huishoek werd natuurlijk een echt restaurant. We mochten komen kijken in restaurant Alleman, daar werkt de vader van Luuk. Wat was het er gezellig! We zaten aan de grote tafels, kregen limonade en cake die we zelf versierden en serveerden. Ook mochten we een kijkje nemen in de keuken. Alles wat we wilden weten hebben we aan Luuks vader gevraagd. Met alle nieuwe kennis wordt er hard gewerkt in ons eigen restaurant ‘het Strand’.

 • 2018-06-26

  Dag boom

  Wat een lawaai op het grote plein! We konden echt niet gymen maar moesten kijken wat er aan de hand was. De grote plataan werd omgezaagd en alle takken gingen door de versnipperaar. Heel stoer om naar te kijken wel een beetje jammer van de grote boom.

 • 2018-06-26

  de trein

  We werkten over ‘op de rails’ en daar horen natuurlijk stations en treinen bij! Dit is wel een heel bijzonder treintje maar zo waren heel snel alle verfschorten dichtgeknoopt en konden we vertrekken. Op naar meester Frank om abstracte schilderijen te gaan maken.

 • 2018-04-23

  Koningsspelen 2018

  Wat was het prachtig weer en wat waren er leuke spelletjes voor ons georganiseerd op het plein! Lekker rennen met water, voetballen en volleyballen, blikgooien en ski-lopen. We hadden heerlijk gespeeld! En het ijsje toen het bijna was afgelopen smaakte met dat warme weer wel heel lekker.

 • 2018-04-15

  naar de boer

  We werkten al een tijdje over de boerderij. We leerden alles over kippen en koeien, maakten boter en speelden het na in de huishoek.
  Op 13 april gingen we kijken bij de echte koeien op de boerderij van boer Vliek. We mochten overal kijken: in de koeienstal, de melkrobot en bij de melktank. Ook aaiden we de pasgeboren kalfjes en de hond van de boerderij. De boer vertelde alles wat we wilden weten. Het was een leerzame afsluiting van het project.

 • 2018-04-08

  De koets

  Een nieuwe uitvinding trok over het plein; de koets! Heel relaxed, alleen hard werken voor degene die moet trekken!!!

 • 2018-04-08

  vastenactie 2018

  Wat werd er hard gewerkt voor de kinderen in Albanië! Zes weken lang werden er thuis allerlei klusjes gedaan. We wilden graag €100,- bij elkaar sparen. En dat is gelukt!!! Op de rommelmarkt deden we nog een keer ons best om heel veel mensen te sminken, in de kijkdoos te laten kijken of te grabbelen. En we verkochten natuurlijk mooie spullen!.

 • 2018-03-26

  Lente

  Op de boerderij
  De wortels zijn gezaaid, de koe gemolken, de soep gekookt. De boerin leest even de krant, misschien moet er een nieuwe tractor gekocht worden? In de huishoek kwam een echte moestuin en hokjes voor de (knuffel)kipjes. Wat wordt er weer fijn gespeeld!

 • 2018-02-24

  Wij maken muziek!

  Met een echt concert sloten we het thema ‘Muziek’ af. Drie weken lang klonken de triangels, ritmestokjes en boomwhackers al in de klas. Nu mochten alle mensen naar onze muzikale talenten komen luisteren. Vol een hele volle aula zongen we, speelden we op de zelfgemaakte instrumentjes en dansten we op K3-muziek. We worden vast nog beroemd!!!

 • 2018-02-10

  Carnaval

  Er staat een paard in de gang …
  Dat vinden we toch het leukste van Carnaval, achter elkaar aan in de polonaise en hard meezingen! We begonnen ermee in de klas en gingen door met alle kinderen in de aula. Groep 8 had een heleboel leuke spelletjes bedacht, we kregen limonade met een lekkere koek en gingen moe maar tevreden om 12 uur naar huis. Het was een leuke feestelijke Carnavalsochtend!

 • 2018-02-01

  Dokter in de groep

  De mama van Mathijs is doktersassistente. Ze kwam wat vertellen over haar werk en nam ook de echte dokter mee. Wel spannend want deze dokter had geen witte jas maar een soldatenpak aan. Uit haar hele grote rugzak kwamen wel hele interessante instrumenten. Ook had de dokter heel veel rollen verband mee. Ze liet zien hoe je een arm netjes kan verbinden en hoe je een mitella aanlegt. We kregen heel veel rolletjes verband, spuitjes en mitella’s om er zelf mee te oefenen in onze dokterspraktijk.
  Bedankt dokter en assistent, het was een heel leerzaam bezoek!

 • 2018-01-28

  Thema ziek en gezond

  De dokter
  Buikpijn, keelpijn of oorpijn? De doktertjes in de klas weten daar wel raad op. Na een zorgvuldig onderzoek wordt er een receptje uitgeschreven voor de apotheek. Fijn dat alle kinderen, knuffels en juf weer zo snel beter zijn.

 • 2018-01-28

  ziek en gezond

  Verkouden?
  We aten een heleboel vitamientjes, gingen op tijd naar bed en toch was bijna iedereen in de klas verkouden. Bij ons zelfportret plakten we dus een zakdoek … HATSJOE!!!

 • 2017-12-23

  kerst 2017

  Wat is er hard gewerkt de laatste week op school; kerstversieringen maken, liedjes oefenen, een heel toneelstuk bedenken.
  Op de laatste vrijdag maakten enkele liefhebbers ook nog een kerststukje.
  Het was een gezellig feestje, eerst in de aula waar we keken naar en meededen aan een geweldige kerstmusical. Daarna lekker eten in de klas. Wat een prachtige hapjes waren er gemaakt! Met goed gevulde buikjes is de kerstvakantie begonnen!

 • 2017-12-17

  Dag meneer de sneeuwman

  Een flink pak sneeuw, kleuters met een schep, een grote berg, een bal , een muts en een das …
  Na een uurtje buiten spelen stond deze sneeuwpop blij te kijken op ons plein.

 • 2017-12-10

  De eerste sneeuw

  En dan mag je voor één keer met z’n allen op de tafels staan!

 • 2017-12-01

  Sinterklaas is jarig

  Jongens wat een feest hebben we gehad! Eerst kwam Sinterklaas in de brandweerauto op school. Toen kwam de lang gezochte Piet aanwandelen in de aula en kregen we heel veel boeken kado. En we kregen Sint ook op bezoek in de klas. We vierden zijn verjaardag en gaven een feestmijter kado. We dansten en zongen en werden verwend met een leuk cadeautje en heel veel pepernoten!

 • 2017-11-29

  Gympieten

  Dan is het allemaal al zo spannend, Sinterklaas die bijna komt en een piet die verdwenen is. Komen er ook ineens twee pieten tijdens de gym vragen of we die verdwenen piet gevonden hebben. We weten wel waar hij geslapen heeft; op het podium in een slaapzak met al onze boekjes!
  De pieten gingen ook nog even laten zien hoe goed zij over het dak kunnen lopen en daarna hebben we ook zelf nog heel lekker lang pietengym gedaan.

 • 2017-11-21

  Amerigo!

  En dan staat er zomaar een klein sinterklaaspaardje in de klas! Alle paardenpieten in de klas verwennen dit beestje enorm met lekker hooi en uitgebreide borstelbeurten.

 • 2017-11-18

  schoolfruit

  Peer en mandarijntjes eten we wel graag. Maar wat moeten we nu met die hele berg wortels?
  Gelukkig had de mama van Zuzanna een slim plan! En dankzij de rasp, een extra appeltje en veel handige hulpen was die hele zak wortels in een kwartiertje ‘verdwenen’. En wat was het gezellig om van een bordje aan tafel te eten!

 • 2017-10-24

  Blaadjessafari

  Het is herfst. Gewapend met een draad en naald gaan we op pad. We zoeken rond de school allemaal verschillende blaadjes. En dat zijn er een heleboel!

 • 2017-10-13

  De Vliegensvlugge Verteller

  In de Kinderboekenweek leest de juf heel rustig elke dag één ‘spannend’ boek voor. Maar maandag 9 oktober kwam Siard van de bibliotheek met een hele stapel boeken en liet ze razendsnel aan ons zien. Vooral het boek over het menselijk lichaam maakte een diepe indruk.

 • 2017-10-13

  Kinderboekenruilmarkt

  Op 12 oktober sloten we de Kinderboekenweek met alle kinderen van de school af. We mochten eerst een boek uitzoeken op de ruilmarkt om thuis te lezen. Dat was een serieus klusje om het juiste boek te vinden… Aan het eind van de middag hadden we een hele gezellige afsluiting in de aula. Alle groepen lieten iets zien op het podium, wij speelden het boek de Monstertuin na.

 • 2017-10-01

  De Knutselzoo

  Vrijdag 29 september was de klas even omgetoverd tot een echte dierentuin. Iedereen mocht een kaartje kopen om onze zelfgemaakte dieren te komen bewonderen. Er was ook nog een restaurantje met echte limonade en we keken nog even naar de foto’s van het schoolreisje. Het was gezellig druk in de Knutselzoo!

 • 2017-09-26

  Met Mozart op reis.

  Maandag 25 september gingen we naar de Dialoog. We keken naar de voorstelling waarin het verhaal van Mozart gespeeld werd. Ook werd er hele mooie muziek gespeeld. We hoefden niet de hele tijd stil te luisteren maar mochten ook lekker dansen en hielpen allemaal mee om muziek te maken bij de voorstelling.

 • 2017-09-07

  schoolreisje 2017

  Wat hadden we een gezellige dag in Burgers Zoo. We zagen tijgers, gorilla’s en de haaien. We liepen door de woestijn en over de savanne. Telden twee olifanten en heel veel mooie vlinders. En hadden zelfs nog even tijd om aapje te spelen in de grote speeltuin!

 • 2017-09-07

  Een olifant!

  Hoe verf je een olifant ….. gewoon met grote kwasten, rolletjes en een heleboel enthousiaste kinderen! En wat een geweldige kleurtjesolifant staat er nu op de gang.

 • 2017-08-21

  Weer naar school

  Het nieuwe schooljaar is gestart. En groep 1-2 heeft er zin in. Samen met de nieuwe kinderen van groep 1 spelen we fijn in de hoeken en doen we al heel goed samen een spelletje. Het weer is prachtig dus kunnen we ook fijn naar buiten!

 • 2017-06-27

  Verse Vis!

  Het laatste thema van het schooljaar is ‘Onder Water’ . In onze winkel wordt elke dag lekkere makreel of haring verkocht. We staan in de rij om de bestelling mee te nemen naar de huishoek. En als je wilt wordt het visje ook nog even voor je gebakken!

 • 2017-06-12

  voorlezen

  De schoolbibliotheek werd geopend door de burgemeester. Wij zongen samen met groep 3-4 een lied, keken hoe de burgemeester door de boekenkast stapte en smulden van een lekker gebakje. En als echte verrassing kwam de burgemeester ook nog bij ons in de klas op bezoek. En natuurlijk las hij een boek voor want dat kan hij heel goed!

 • 2017-03-08

  Rommelmarkt

  We klusten thuis al meer dan 100 Euro bij elkaar voor de vastenactie. Op de rommelmarkt gingen we nog even flink ons best doen om nog meer centjes te verdienen! We gooiden blikken en hadden een grote grabbelton. Juliette maakte prachtig gekleurde gezichten met smink. Natuurlijk hadden we ook spullen om te verkopen en we hadden ook nog tijd om zelf op jacht te gaan naar echte ‘Rommelmarktschatten’!

 • 2017-03-08

  Okido

  Dansen bij de opening, penalty schieten in het grote doel, appeltjes eten op de middenstip, waterrace en Annemarie Koekoek, tikkertje en hoepelestafette; de Koningsspelen van groep 1 en 2 zijn weer heel sportief verlopen!