Groepen 3/4

We leren elke dag iets nieuws op het gebied van lezen, rekenen en taal. Iedere paar weken starten we met een nieuw project. We zoeken dan met elkaar naar antwoorden op vragen die wij samen met juf Henny en op maandag juf Janine, verzinnen. Zo leren we op een leuke manier heel veel! We zoeken in boeken, op internet, en gaan ook wel op excursie! Dat is natuurlijk het allerleukste!

Onze belevingen

 • 2021-02-28

  sneeuwpret

  Met meester Stijn mochten we gymmen op het DVS-terrein. We hebben een sneeuwballen gevecht gehouden met zijn allen. Ook mochten we glijden op een snowboard, sommige kinderen konden er op blijven staan.

 • 2021-02-28

  kerst

  De kerstboom hebben we versierd met ballen en zelfgemaakte engeltjes. Op de blauwe wand bij de trap kwamen ook nog lichtjes, het werd heel mooi. Jammer genoeg moest toen de school dicht.

 • 2021-02-28

  sint

  Dit jaar kon Sinterklaas wegens corona niet zelf op school komen.Gelukkig kwamen er wel twee Pieten met een videoboodschap van de Sint

  . Het was een gezellige ochtend met pietendans, sintbingo, sintmemorie en een speurtocht. En natuurlijk een cadeautje voor iedereen.

 • 2021-02-28

  project vervoer

  Tijdens het project over vervoer hebben de kinderen een boot ontworpen. Hij moest kunnen drijven met materiaal erop.

  Natuurlijk moest dit getest worden in een waterbak. Yes, hij blijft drijven met duploblokken!

 • 2021-02-28

  project over dieren

  De kinderen zijn gestart met een project over dieren. Elk groepje zoekt informatie over een diersoort. De gegevens zetten ze op een flap en presenteren dat aan de groep.

 • 2021-02-28

  afsluiting

  Voor de eerste keer dit schooljaar een afsluiting. Het was heel spannend om het lied te zingen voor zoveel toeschouwers.

 • 2021-02-28

  uilenballen

  Senn bracht uilenballen mee naar school. Die moesten natuurlijk uitgebreid bekeken en onderzocht worden. De meeste kinderen vonden het fascinerend om te zien.

 • 2021-02-28

  schoolreisje

  Donderdag 17 september zijn we op schoolreisje geweest naar de Spelerij in Dieren. De busreis was al leuk en spannend, maar bij de Spelerij was het pas echt leuk. Er waren allerlei dingen die we zelf in beweging moesten brengen, er was zo veel te doen. We hebben ook een voorstelling gezien en zelf broodjes gebakken. Het was een hele fijne maar vermoeiende dag

 • 2021-02-28

  werken met een chromebook

  Groep 3 leerde werken met een chromebook. Het inloggen viel nog niet mee. Uiteindelijk lukte het iedereen om zelf in te loggen en een spel te kiezen.

 • 2020-01-23

  een middag spoedeisende hulp in de klas

  Vanmiddag hadden we een SEH-verpleegkundige en een doktersassistente in de klas. We hebben heel veel gezien en gehoord. Veel kinderen kregen een gipsje of een verbandje. We mochten ook zelf naar ons hart luisteren met de stethoscoop.

 • 2020-01-21

  kerstfeest

  We hebben met de hele school een kerstspel gespeeld waarbij veel ouders kwamen kijken. In de klas hebben we mooie kerststukken gemaakt en de tafels gedekt. Daarna hebben we heerlijk gesmuld van alle lekkerijen die de ouders gemaakt hadden. Wat zaten er prachtige kunststukken tussen en allemaal even lekker. Met een overvolle maag konden we van de kerstvakantie gaan genieten.

 • 2020-01-21

  schaatsen met de hele school

  Vrijdag 5 december mochten wij gaan schaatsen op het Weitje. We gingen er met de bus heen, dat alleen was al leuk. Nadat we de schaatsen aanhadden en de helm op mochten we proberen te schaatsen. Sommige kinderen vonden het een beetje eng en vielen een paar keer op hun billen. Er waren ook kinderen die best goed konden schaatsen. Maar iedereen vond het erg leuk. Toen we terug waren op school moesten we wel even opwarmen.

 • 2020-01-21

  Sinterklaas

  Gelukkig is Sinterklaas dit jaar weer gekomen met zijn Pieten. Zoals altijd was het weer spannend hoe ze deze keer aan zouden komen. De aankomst was zeer verrassend maar erg leuk. Het was weer een feestje met die gekke Pieten in de klas. Een Piet kreeg van de kinderen erg op zijn kop omdat hij zomaar de trap oprende, dat mag natuurlijk ook niet.

 • 2020-01-21

  boswandeling

  Dinsdagmiddag zijn wij naar het bos geweest. We hebben daar heel veel paddenstoelen gezien en een heleboel materiaal verzameld. Met dit materiaal maken we een mooie herfsttafel in de klas

 • 2020-01-21

  schillen

  Sinds deze week verzamelen we het fruitafval apart, dat is beter voor het mileu. Juf Christie heeft een compostbak besteld zodat het echt compost kan worden wat we weer kunnen gebruiken in de nieuwe tuin.

 • 2020-01-21

  leren lezen

  groep 3 kan al woordjes lezen en woorden maken met de letterdoos

 • 2020-01-21

  schoolreisje

  Wij zijn met schoolreisje naar het Openluchtmuseum geweest. Eerst mochten we met de tram naar onze startplek. Daar moesten we in groepjes aan het “werk”; graan dorsen, wannen en malen. . Na de luch zijn we met een moeder door het park geweest en natuurlijk naar de speeltuin. Toen was de bus er al weer en moesten we naar school.

 • 2018-10-30

  gymmen met ouders

  Woensdag voor de herfstvakantie mochten de ouders met ons meegymmen. Wij vonden het erg stoer dat er zo veel papa’s en mama’s mee durfden te doen. De kinderen vonden het erg leuk en de meeste ouders vonden het voor herhaling vatbaar.

 • 2018-09-17

  schoolreisje

  Donderdag hadden wij een supervet schoolreisje. In het Outdoorpark in Almere hebben we gesurvivald. We hebben veel parcoursen afgelegd over touwbruggen, autobanden, kabels enz. Met een zwemvest aan moesten we aan een kabel over het water heen, dat was best een beetje eng. Aan het einde gingen we met zijn allen de modder in. Dat was echt gaaf. Gelukkig konden we douchen en omkleden voordat we weer met de bus naar huis gingen.

 • 2018-06-05

  kunstschilderen met meester Frank

  Schilderen met meester Frank is echt leuk. Hij komt elke dinsdag met ons werken. De eerste keer moesten we een abstract kunstwerk maken en de tweede keer moesten we figuratief schilderen. Nu moesten we een realistisch schilderij maken. We mochten zelf weten wat we gingen schilderen. Volgende keer gaan we schilderen op muziek. Dat lijkt ons erg leuk.

 • 2018-02-15

  Carnaval

  Iedereen was verkleed op school gekomen. We gingen in polonaise naar de aula. Na even gedanst te hebben gingen we in groepjes spelletjes doen. Groep 8 had hele leuke spelletjes bedacht. Op het einde gingen we weer polonaise dansen in de aula. Het was een hele leuke ochtend.

 • 2017-12-19

  Brandweer

  Na het project over de brandweer mochten we gaan kijken in de brandweerkazerne. Daar kregen we een helm op en een zware jas aan. Ook mochten we ademen door een zuurstofmasker, dat prikkelde. Het leukste was toch dat we in de brandweerwagen mochten zitten.

 • 2017-12-18

  Hoor eens

  Op vrijdagochtend kwam een mevrouw heel veel vertellen over verschillende hoorns. Zelf kon ze ook heel goed op een hoorn spelen.
  Daarna hebben we zelf een hoorn gemaakt en er op gespeeld.

 • 2017-12-18

  Sinterklaas

  Sinterklaas kwam op school aan met een brandweerauto. Dat was erg leuk, want wij hadden het net een project over de brandweer. Toen Sinterklaas in de aula was, kwam de Piet die kwijt was gelukkig weer tevoorschijn.
  Na het speelkwartier kwam de Sint en zijn Pieten bij ons in de klas op bezoek. We hadden een tekenboek voor Sinterklaas gemaakt en we hebben gedanst met de Pieten. Tenslotte kwamen er een heleboel cadeautjes uit de grote brandweerwagen. Dat was een verrassing.

 • 2017-09-17

  schoolreis

  We waren met zijn allen in Burger’s Zoo. Het was erg leuk en we hebben heel veel dieren gezien. De vlinders waren het mooist, ze kwamen op je zitten. In de speeltuin was het ook erg leuk; daar konden we lekker klimmen en klauteren.

 • 2017-09-11

  Gym

  Veel kinderen uit groep 3-4 vinden gym het allerleukste vak. Groep 3 vond de zaal wel heel groot.

  Nu zijn ze er wel aan gewend!

 • 2017-05-08

  Paaseieren maken

  In de week voor pasen hadden we geen project. We hebben toen met papier-maché paaseieren gemaakt. Eerst moesten we een ballon opblazen en die beplakken met krantenpapier. Sommige kinderen hadden een grote en een kleine ballon beplakt. Toen het droog was werd de grote ballon doorgesneden. Van die kleine ballon werd een kuikentje gemaakt. Het kuiken kwam uit het ei. Daarna hebben we het geverfd.

 • 2017-03-28

  Project "het weer"

  We hadden een project over het weer. Elke dag hebben we 3 keer de temperatuur gemeten. Van die gegevens hebben we een staafgrafiek gemaakt. Zo konden we heel snel zien wanneer het het warmst of het koudst was. We hebben ook op de computer filmpjes gekeken over wind, neerslag enz. Ook hebben we vragen bedacht en antwoorden gevonden. We hebben ook een regenmeter gemaakt, maar het heeft in die weken niet geregend. Ze zijn dus leeg gebleven.

  Als afsluiting had ieder groepje een weerbericht gepresenteerd.